Meer dan een jaar geleden hebben medewerkers en bestuur het besluit genomen om het gebouw uit te breiden. Het afgelopen jaar hebben we gebruikt om de vergunning en alle rompslomp daaromheen rond te krijgen en een goed inzicht in de (financiële) behoefte in kaart te brengen. Nu achten we het moment gekomen om ‘los’ te gaan.

De gehele begroting omvat een bedrag van 34.000 euro. Gelukkig hebben we in de ’spaarpijp’ al een bodempje neer kunnen leggen, omdat we het afgelopen jaar extra giften hebben gehad. Daarnaast zijn onze vaste giftgevers van het grootste belang voor de continuïteit van het lopende werk. Een groter gebouw betekent straks ook hogere kosten, dus naast de aanschafkosten die bij elkaar gebracht moeten worden op korte termijn, willen, nee moeten we, de uitdaging neerleggen bij u/jullie om vaste giftgever te worden. Met elke 10 euro per maand zijn we al meer dan blij.

Mogen we u vragen om een bijdrage te leveren aan de uitbreiding en daarnaast ook om periodiek dit bijzondere jongerenwerk te gaan ondersteunen? In de commerciële wereld worden mensen vaak verleid met allerlei gekke cadeautjes of een hoop gebakken lucht. Daar beginnen wij niet aan. Wel bieden we de zekerheid dat elke bijdrage voor 100% ten goede komt aan de jongeren die De Pomp bezoeken.

Als u zelf nog andere ideeën hebt om een bijdrage te genereren, laat het ons weten. Ook als er (andere) vragen zijn, neem gerust contact op.

Wat is het plan?

Graag willen we het bestaande gebouw uitbreiden (verlengen) met een tweede ruimte. De hoeveelheid bezoekers maakt dit tot een noodzaak. Het mixt en matcht allemaal wel, maar we kunnen veel specifiekere en op de jongeren afgestemde programma’s bieden met een tweede ruimte. Elke zaal krijgt dan z’n eigen sfeer en invulling. In de ene zaal is er ruimte voor Spel & Game terwijl we de andere ruimte beijvoorbeeld inrichten als lounge waar jongeren kunnen ontspannen en kletsen.

Daarnaast ontstaan er mogelijkheden om nieuwe programma’s* te ontwikkelen of uit te proberen waarbij we meer en beter invulling kunnen geven aan dit deel van onze doelstelling: Jongeren te helpen groeien in geloof en verantwoordelijkheid voor de samenleving.
* We denken ook na over huiswerkbegeleiding, computerles, sociale vaardigheidstrainingen, personal coaching, job-hunting enz.

nieuwbouw 1

De financiën

spaarvarken 90pYouth for Christ-Altena, opererend vanuit De Pomp in Almkerk, is volledig afhankelijk van giften van particulieren, donaties van kerken en voor slechts een paar procent van gemeentelijke subsidies. Het eigen vermogen is beperkt. Voor de realisering van alle plannen en programma’s zijn we afhankelijk van donaties van betrokken mensen. De verdiensten die binnen komen bij de barverkoop gaan weer volledig op aan schoonmaakkosten, noodzakelijke benodigdheden en bekostiging van de programma’s zelf. U kunt hier een verkorte begroting downloaden.

Onze jaarbegroting voor de exploitatie omvat op dit moment 6.500,00 euro en zal om een groter gebouw te onderhouden omhoog moeten. Om dit te realiseren zullen we ook inzetten op een verhoging van de structurele giften. Doneren kan op rekeningnummer NL27 RABO 0301 5207 71 t.n.v. Youth for Christ Altena.

 

 

Wilt u een doorlopende machtiging geven?

Download dan het formulier en stuur het naar ons op. Of stuur een e-mail om een machtigingsformulier aan te vragen en dan sturen wij het via de post naar u op (vergeet niet uw adres door te geven).  


Lopende en aankomende acties

sponsoractie emmickhoven

Afgelopen acties

collecteweek 11 15 juni mudrun 1jun flessenactie nieuwjaarsduik  

autowassen 13april rians taarten

banner mudrun event facebook

Sponsors MudRun 

Autobedrijf Uitwaard  René Schutte  vanderplas  famvankorven  hamstravof  yfc

famvdwetering  vanderpol  ATS  vanderstelt  BS Fotografie  woordendaadandel

acsverhuurgiessen  faapies fruit  OVBroek  visserenvisser  altenanet  verba

 

culinei  dalmwerkendam  Feestverhuurbrabant  gkvwaardhuzien  groenteenfruitarie

hhproductions  keurslager  mathijsbults  plascon  schuttebouw    

 

Arie Zijlmans  Arjens boom  Erik van Mersbergen  johannisdelorm  peer  scherff


De laatste stappen worden gezet!

 verbouwing pomp dinsdagmiddag verbouwing pomp dinsdagmiddag2

Dinsdag 16 april

Verbouwing De Pomp binnen Verbouwing De Pomp buiten

Donderdag 18 april

schilderen CS6A0691 detail CS6A0723

Donderdag 25 juli

Meer foto's op Facebook