De Zwengel

Kontaktblad De Zwengel is een uitgave van Youth for Christ-Altena en verschijnt 6x per jaar. Wilt u zich abonneren op de Zwengel? Neem dan even contact met ons op!

Heb je een recensie of een ander artikel voor De Zwengel? Neem dan even contact op met de redactie

Zwengel mrtapr2020In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  Op dit moment van schrijven kun je geen nieuwsberichten lezen, luisteren of bekijken zonder ernstig kijkende gezichten of bezorgde stemmen te beluisteren die het hebben over... het Corona-virus. Ook ons eigen land is inmiddels niet meer een witte stip op de kaart als het gaat om de besmette gebieden..
  Lees meer in de Zwengel
 • Storm
  Afgelopen zondag gingen we op de fiets naar de kerk. Dat lijkt een goed en gezond idee, beetje jammer dat storm Dennis wat roet in het eten gooide. Het waaide zo verschrikkelijk hard dat het onmogelijk was om sommige stukken te fietsen zonder in het weiland of in de sloot te belanden. We hebben regelmatig van onze fiets af moeten stappen om te voorkomen dat we naast de weg terecht zouden komen.
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  Beste vrienden, Soms gebeurt er zoveel dat je niet meer weet waar je moet beginnen met vertellen. In De Pomp is dat trouwens bijna altijd zo. Aan de andere kant moet je soms ook voorzichtig zijn in je enthousiasme omdat dat enthousiasme mens ook kan afschrikken. Ik vind dat zelf een lastige les die bij mij maar niet wil ‘landen’.
  Lees meer in de Zwengel
 • Topdag
  Op 13 juni organiseert Youth for Christ Nederland (onze ‘moeder’-organisatie) een TOP-dag. Zoals je hiernaast kunt lezen staat TOP voor Toerusting, Ontmoeting en Pizza (of Patat of iets anders wat eetbaar is met een P).
  Lees meer in de Zwengel
 • De schepping is zo gek nog niet...
  Op zaterdag 1 februari kwam Gert-Jan van Heugten naar een goed gevulde Pomp om de aanwezigen te vertellen dat het Scheppingsverhaal ‘nog zo gek niet is’. Sterker nog: goed be-argumenteerd nam hij ons mee op zijn eigen wetenschappelijke ontdekkingsreis op zoek naar de waarheid. Aan sprookjes heb je immers niet zo veel.
  Lees meer in de Zwengel
 • Flessenactie 2020
  Ook dit jaar wordt er weer een flessenactie gehouden in De Pomp. Verschillende teams proberen zoveel mogelijk flessen in te zamelen om deze te doneren. En ook dit jaar gaat het er hard aan toe. Er komen al verschillende berichten uit de buurt van mensen die beroofd zijn van hun flessen door de verschillende teams. Hierdoor lag er binnen een week al een flinke stapel flessen in de garderobe.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Als je denkt, dat ik een saai leven heb, dan zit je er naast! Ten eerste ben ik nu versierd. Ik had al een stropdas, maar daar is een medaille bijgekomen (dankuwel, al weet ik nog niet waarvoor) een strik en een kerstcorsage. Ik word nog eens ijdel. Tja, dat heb je als er al een heus portret is gemaakt. Dat betekent, dat je belangrijk bent.
  Lees meer in de Zwengel
 • Even voorstellen
  Als laatste aanwinst voor het bestuur is het nu de hoogste tijd om iets te schrijven in de Zwengel.
  Lees meer in de Zwengel
 • Nerf Games
  Elk jaar zijn de Nerf-games weer een garantie voor lol en plezier (is er een verschil?).
  Lees meer in de Zwengel
 • Cocktailparty Part III
  Voor het derde jaar op rij en nog in hetzelfde weekend ook: de Cocktailparty 0.0
  Lees meer in de Zwengel

Zwengel janfeb2020In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  Kent u dat? De noodzaak zien, ideeën hebben om zaken op te lossen, allerlei mogelijkheden voor ogen hebben en zelfs dingen bedenken en inplannen en uiteindelijk: komt er weinig of niets van terecht. Meestal valt deze materie onder het kopje Goede Voornemens. Ik heb daar zelf eerlijk gezegd helemaal niets mee, want je moet gewoon zaken aanpakken en doen wat je zegt. Samenvattend dus: geen goede voornemens, maar besluiten.
  Lees meer in de Zwengel
 • Het Kerstcadeau
  Je kan er nu al niet meer om heen, loop een gemiddelde (winkel) straat in en de kerstversiering hangt al. Op de radio horen we weer kerstliederen en ook achter verschillende ramen branden de vrolijke warme lichtjes weer… het is weer bijna kerst. Bijna iedereen is er druk mee bezig… versieren, kerstcadeaus kopen, het kerstdiner. Het staat allemaal weer op de planning. Maar, vergeten we niet iets?
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  Beste vrienden, Zoals beloofd/gesuggereerd in de vorige Zwengel begin ik deze keer met Beste vrienden. Als mensen mij zo bij tijd en wijle wel eens vragen naar de ontwikkelingen in De Pomp, dan kan ik best mijn woordje doen en daar enthousiast over vertellen. En dat doe ik nog steeds na al die jaren, want jongeren zijn Goud. Nog steeds ben ik dankbaar dat ik hier getuige van mag zijn en wel van zó nabij mee mag maken dat ik er soms een onderdeel(tje) van ben.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pomp Podium Awards
  Op 16 november hadden we in De Pomp de Pomp Podium Awards: Een bijna heuse talentenjacht voor iedereen met welk talent dan ook!
  Lees meer in de Zwengel
 • Wat gebeurt er nou eigenlijk in De Pomp?
  Wat gebeurt er nou eigenlijk in De Pomp? Onze bezoekers zullen dit wel weten, maar het is natuurlijk leuk om aan iedereen wat sfeerimpressies te laten zien van hoe het er aan toe gaat in de pomp!
  Lees meer in de Zwengel
 • In De Pomp is het Kerst
  Op zaterdag 9 november 2019 gebeurde er iets in De Pomp wat nog nooit eerder gebeurd is. Twee gedaantes zaten daar op die zaterdag de hele dag te schrijven aan een meesterwerk. Aan het begin kwamen ze echt niet op gang. Het bleek dat het wijsje van “Let it snow” niet geschikt was voor het meesterwerk. De twee gedaantes zochten door totdat zij bij het grandioze wijsje van “jingle Bell rock terecht kwamen.” In deze maand waarin niemand nog dacht aan kerst, schreven zij een kerstlied.
  Lees meer in de Zwengel
 • Hollandse Eetavond (verslag)
  Op 2 November 2019 was er in de pomp een heuse Hollandse eetavond die bestond uit het eten van pannenkoeken. Deze hebben we gebakken op 3 pitjes, wat een heuse uitdaging was, en we zijn er zeker in geslaagd om lekkere pannenkoeken te bakken. Er waren ongeveer 30 mee-eters als ik heb me goed herinner (ik was namelijk de pannenkoeken aan het bakken, dus mijn hoofd was voornamelijk ergens anders op gevestigd). Het was vooral een hele gezellige avond met een hoop gepraat en gelach!
  Lees meer in de Zwengel
 • De Slimste Pomper
  Op zaterdag 4 januari 2020 is er net als vorig jaar weer een avond ‘de slimste Pomper’.
  Lees meer in de Zwengel
 • De schepping is zo gek nog niet
  Hier had een verslag moeten staan van de avond van 14 december, maar helaas belde Gert-Jan die middag af in verband met ziekte. De herkansing is op zaterdag 1 februari: mis het niet!
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Het is niet gebruikelijk, maar de afgelopen tijd is er zoveel gebeurd in De Pomp dat Pompje zelfs twee stukken heeft geschreven.
  Lees meer in de Zwengel