Zwengel janfeb2020In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  Kent u dat? De noodzaak zien, ideeën hebben om zaken op te lossen, allerlei mogelijkheden voor ogen hebben en zelfs dingen bedenken en inplannen en uiteindelijk: komt er weinig of niets van terecht. Meestal valt deze materie onder het kopje Goede Voornemens. Ik heb daar zelf eerlijk gezegd helemaal niets mee, want je moet gewoon zaken aanpakken en doen wat je zegt. Samenvattend dus: geen goede voornemens, maar besluiten.
  Lees meer in de Zwengel
 • Het Kerstcadeau
  Je kan er nu al niet meer om heen, loop een gemiddelde (winkel) straat in en de kerstversiering hangt al. Op de radio horen we weer kerstliederen en ook achter verschillende ramen branden de vrolijke warme lichtjes weer… het is weer bijna kerst. Bijna iedereen is er druk mee bezig… versieren, kerstcadeaus kopen, het kerstdiner. Het staat allemaal weer op de planning. Maar, vergeten we niet iets?
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  Beste vrienden, Zoals beloofd/gesuggereerd in de vorige Zwengel begin ik deze keer met Beste vrienden. Als mensen mij zo bij tijd en wijle wel eens vragen naar de ontwikkelingen in De Pomp, dan kan ik best mijn woordje doen en daar enthousiast over vertellen. En dat doe ik nog steeds na al die jaren, want jongeren zijn Goud. Nog steeds ben ik dankbaar dat ik hier getuige van mag zijn en wel van zó nabij mee mag maken dat ik er soms een onderdeel(tje) van ben.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pomp Podium Awards
  Op 16 november hadden we in De Pomp de Pomp Podium Awards: Een bijna heuse talentenjacht voor iedereen met welk talent dan ook!
  Lees meer in de Zwengel
 • Wat gebeurt er nou eigenlijk in De Pomp?
  Wat gebeurt er nou eigenlijk in De Pomp? Onze bezoekers zullen dit wel weten, maar het is natuurlijk leuk om aan iedereen wat sfeerimpressies te laten zien van hoe het er aan toe gaat in de pomp!
  Lees meer in de Zwengel
 • In De Pomp is het Kerst
  Op zaterdag 9 november 2019 gebeurde er iets in De Pomp wat nog nooit eerder gebeurd is. Twee gedaantes zaten daar op die zaterdag de hele dag te schrijven aan een meesterwerk. Aan het begin kwamen ze echt niet op gang. Het bleek dat het wijsje van “Let it snow” niet geschikt was voor het meesterwerk. De twee gedaantes zochten door totdat zij bij het grandioze wijsje van “jingle Bell rock terecht kwamen.” In deze maand waarin niemand nog dacht aan kerst, schreven zij een kerstlied.
  Lees meer in de Zwengel
 • Hollandse Eetavond (verslag)
  Op 2 November 2019 was er in de pomp een heuse Hollandse eetavond die bestond uit het eten van pannenkoeken. Deze hebben we gebakken op 3 pitjes, wat een heuse uitdaging was, en we zijn er zeker in geslaagd om lekkere pannenkoeken te bakken. Er waren ongeveer 30 mee-eters als ik heb me goed herinner (ik was namelijk de pannenkoeken aan het bakken, dus mijn hoofd was voornamelijk ergens anders op gevestigd). Het was vooral een hele gezellige avond met een hoop gepraat en gelach!
  Lees meer in de Zwengel
 • De Slimste Pomper
  Op zaterdag 4 januari 2020 is er net als vorig jaar weer een avond ‘de slimste Pomper’.
  Lees meer in de Zwengel
 • De schepping is zo gek nog niet
  Hier had een verslag moeten staan van de avond van 14 december, maar helaas belde Gert-Jan die middag af in verband met ziekte. De herkansing is op zaterdag 1 februari: mis het niet!
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Het is niet gebruikelijk, maar de afgelopen tijd is er zoveel gebeurd in De Pomp dat Pompje zelfs twee stukken heeft geschreven.
  Lees meer in de Zwengel